Verder in technisch vakmanschap
ISO 9001

Veelgestelde vragen

Over cursussen, trainingen en opleidingen

Cursussen
Waar kan ik informatie vinden over opleidingen en cursussen?

Voor een totaaloverzicht van onze cursussen en opleidingen kijkt u op onze site bij cursussen. Wilt u daarna meer weten of een afspraak maken met één van onze adviseurs? Neem dan contact met ons op via 088 - 444 99 00

Waar worden de cursussen uitgevoerd?

Onze cursussen worden door heel het land georganiseerd. Per cursus is dit verschillend. In het online cursusoverzicht staat bij iedere cursus de locatie aangegeven.

Kan Kenteq ook cursussen op maat aanbieden?

Ja, Kenteq heeft een fullservice waarin zowel producten als diensten op maat aangeboden worden. Meer informatie en uw accountmanager vindt u op de pagina incompany en maatwerk of bel direct met 088 - 44 99 00

Moet ik mij apart inschrijven voor een examen dat gekoppeld is aan een cursus?

Nee. Als u zich bij ons inschrijft voor een cursus die wordt afgesloten met een examen, zorgen wij ervoor dat u ook voor dat examen wordt ingeschreven.

Uitzondering hierbij is het examen voor de MBV theorie. Hiervoor dient u zichzelf in te schrijven bij het CIBV.

Wat betekent 'op aanvraag' bij de prijzen in het cursusoverzicht?

Voor het beste resultaat worden deze cursussen alleen als incompany aangeboden. Hierdoor kan de cursus op maat gemaakt worden, toegespitst op uw processen en materiaal. 

Meer weten? Kijk op www.kenteq.nl/cursus/incompany-en-maatwerk en vindt uw accountmanager. Of bel direct met 088 - 444 99 00.

Hoeveel % btw komt er op de cursusprijzen?

Getoonde prijzen zijn exclusief btw. De btw is 21%.

Zijn er eisen aan de vooropleiding om je in te schrijven bij een cursus?

Ja, voor enkele cursussen geldt een vooropleidingseis. Dit vindt u terug bij de tab 'over de cursus' bij de door u gekozen cursus.

Ik ben mijn diploma kwijt, waar kan ik deze opnieuw aanvragen?

Betreft het een opleiding die gevolgd is bij onze rechtsvoorganger SOM, VEV of Intechnium, dan kunt u hiervoor terecht bij www.s-bb.nl

Betreft het een cursus van Kenteq, dan kunnen wij een verklaring maken. De kosten hiervoor bedragen € 90,- excl. btw.

Waar kan ik terecht voor meer informatie over in het beroepsonderwijs behaalde diploma's en de daaraan ten grondslag liggende leerdoelen?

Voor zover bekend kan hiervoor navraag gedaan worden bij Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (S-BB), 088 - 33 80 000 www.s-bb.nl

Wat is de Nederlandse waardering van mijn buitenlands diploma?

Voor de waardering van uw buitenlands diploma raden wij aan contact op te nemen met Nuffic, 070-4260260 www.epnuffic.nl

Wat is het verschil tussen werkplekbegeleider en praktijkopleider?

Hieronder vindt u een omschrijving van beide cursussen:

Cursus Werkplekbegeleider
U leert alles wat u nodig hebt om op de werkvloer de leerling de beste vaktechnische uitleg en instructies te geven. Daarnaast leert u begeleidingsgesprekken te voeren en de ontwikkeling van de leerling te beoordelen.


Cursus Praktijkopleider
U leert de vaardigheden om de beroepspraktijkvorming van een leerling succesvol te laten verlopen: voorbereiding en organisatie, uitvoering en begeleiding, beoordeling en evaluatie, didactische vaardigheden en contacten met de school.

Hoe kan ik mijzelf of iemand afmelden voor een cursus?

Als u of uw collega onverhoopt toch niet naar de cursus kan, dan mailt u dit naar cursussen@kenteq.nl met uw naam, e-mailadres, telefoonnummer en bedrijfsnaam.

Wat zijn de voorwaarden voor het afmelden?

Opdrachtgevers kunnen opdrachten tot vier weken voor aanvang van de eerste lesdag schriftelijk annuleren. Lesgeld is dan niet verschuldigd. Eventueel overeengekomen bedragen voor ontwikkeling en voorbereiding moeten in dat geval echter wel worden betaald. Voor de beoordeling van de annuleringstermijn is de datum van ontvangst van de annulering door Kenteq bepalend.

Bij annulering door opdrachtgever binnen een termijn van vier weken zijn lesgeld, kosten voor lesmateriaal en examen volledig verschuldigd. Dit isook het geval als de deelnemer zonder opgave van reden niet verschijnt of als de opdrachtgever een opdracht na de eerste lesdag voortijdig beëindigt.

De opdrachtgever mag tot twee dagen vóór aanvang van een opleiding of training in de plaats van de opgegeven deelnemer een ander voor die opleiding of training opgeven, mits die persoon aan de toelatingsvereisten voor de opleiding of training en het eventueel af te leggen examen voldoet. Kenteq brengt voor deze wijziging aan de opdrachtgever € 70,00 aan administratiekosten (per mutatie) in rekening.

Hoe word ik erkend installateur?

Wilt u het predicaat 'Erkend installateur' bij Sterkin of KvINL aanvragen, dan moet u aantonen dat uw vakvaardigheid op peil is door het overleggen van de juiste diploma's.

Diploma's niet op zak, maar wel jarenlange ervaring? Via een EVC technisch beheerder traject kunnen we uw kennis en vaardigheden meten.

De kennis niet of onvoldoende in huis? Kenteq heeft een cursus Vakbekwaamheid ontwikkeld waarin alle benodigde aspecten aan bod komen.

Is een EVC-traject zinvol voor u? Test het hier.

Wat kan ik doen bij een klacht?

Een klacht over de organisatie, een cursus of examen kunt u per e-mail aan ons bekendmaken. Graag zo volledig mogelijk zodat we de klacht correct en snel in behandeling kunnen nemen. Mail naar: cursussen@kenteq.nl

Antwoord gevonden?

Zo niet, dan kunt u een vraag stellen aan een van onze medewerkers.

CAPTCHA code