Verder in technisch vakmanschap
ISO 9001

Wettelijke eisen voor het voorkomen van koolmonoxide-ongevallen

Het kabinet heeft ingestemd met nieuwe wettelijke eisen voor cv-installateurs. De reden: het vorige jaar uitgebrachte kritisch rapport van De Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV), met een onderzoek naar de koolmonoxide-ongevallen. De maatregelen houden o.a. in dat het vanaf 2019 alleen nog mogelijk is voor erkende installatiebedrijven en vakbekwame cv-monteurs om werkzaamheden te verrichten aan cv-installaties, met name de verbrandingstoestellen.

Branche-organisatie UNETO-VNI is blij met dit voorgenomen besluit en verwacht dat de maatregelen bijdragen aan het terugdringen van het aantal koolmonoxide-ongevallen en aan het verbeteren van de kwaliteit en veiligheid van cv-installaties in ons land.

In de media

Lees hier een aantal berichten over de maatregelen:
- Rijksoverheid
- UNETO-VNI
- Installatie.nl

Wat kan Kenteq hierin voor u betekenen?

Kenteq kan u op verschillende manieren ondersteunen bij het aanvragen van de verschillende erkenningen.

Wilt u het predicaat 'Erkend gastechnisch installateur' bij KvINL of Sterkin aanvragen, dan moet u aantonen dat uw vakbekwaamheid op peil is door het overleggen van de juiste diploma's.
Er zijn een aantal mogelijkheden:

- Diploma's niet op zak, maar wel jarenlange ervaring? Via een EVC technisch beheerder traject kunnen we uw kennis en vaardigheden meten.
Is een EVC-traject zinvol voor u? Test het hier.

- De kennis niet of onvoldoende in huis? Kenteq heeft een cursus Vakbekwaamheid Gastechniek ontwikkeld waarin alle benodigde aspecten aan bod komen.
Lees hier de informatie over de verschillende Vakbekwaamheidscursussen.

Meer informatie

Bel met 088 - 444 99 00 of kijk op onze website bij erkend installateur.