Verder in technisch vakmanschap
ISO 9001

Introductie programmalijn Inbraakbeveiliging

De programmalijn Inbraakbeveiliging geeft u inzicht in hoe u komt tot de wettelijk verplichte diploma’s MBV en/of TBV die nodig zijn binnen de beveiligingsbranche en waarmee u uw vakmanschap kunt registreren in het register van CIBV.

Daarnaast ondersteunen de cursussen in deze programmalijn u met het onderhoud van de vakkennis en de verdere ontwikkeling van competenties in dit vakgebied.

Het schema toont u de verschillende onderdelen in een logische volgorde met per onderdeel het gewenste instroomniveau.

De programmalijn Inbraakbeveiliging is opgebouwd uit de volgende cursussen:

MBV theorie

Met de cursus MBV theorie leert u in 5 dagen beveiligingsinstallaties doorgronden en weet u alles over integraal beveiligen, wetgeving, voorschriften, aanleg, onderhoud en storingen.

U verkrijgt het diploma MBV door zowel het certificaat MBV theorie, als het certificaat MBV praktijk te behalen. Certificaten van deelexamens blijven 2 jaar geldig.

MBV praktijk

Tijdens de 4-daagse cursus MBV praktijk leert u een beveiligingsinstallatie doorgronden. Hierdoor weet u alles over de bediening, instellen, aanpassen en storingzoeken.

U verkrijgt het diploma MBV door zowel het certificaat MBV theorie, als het certificaat MBV praktijk te behalen. Certificaten van deelexamens blijven 2 jaar geldig.

TBV compleet/verkort

Dankzij de 13-daagse cursus TBV compleet weet u precies waar u rekening mee moet houden bij het ontwerp van een beveiligingsinstallatie. Het diploma is verplicht voor technici die betrokken zijn bij het ontwerp, advies en opstellen van een beveiligingsplan.

De 8-daagse cursus TBV verkort leidt tot hetzelfde diploma en is speciaal voor iedereen die onlangs het diploma MBV heeft behaald.

Opfriscursus MBV/TBV

De regelgeving en documentatie rondom inbraakbeveiliging veranderen nu en dan! Een vakbekwaamheidsdiploma MBV/TBV wat ooit gehaald is, blijft zijn geldigheid houden. Dat zegt echter niets over de actuele kennis en kunde in het ‘nu’.
Volg daarom deze opfriscursus MBV/TBV op het gebied van inbraakbeveiliging en verzeker u van een waardevolle registratie in het Vakbekwaamheidsregister van het CIBV.

CCTV Installatiedeskundige

In de 2-daagse cursus CCTV - Installatiedeskundige beveiligingscamerasystemen leert u installatie-, montage- en onderhoudswerkzaamheden uit te voeren volgens deze voorschriften en richtlijn. U krijgt (vrijwel) alleen informatie uit de praktijk tijdens de cursus.

CCTV via IP

In de cursus CCTV via IP maakt u nader kennis met de basisprincipes van CCTV systemen in netwerken (LAN en WAN). Deze korte (2 dagen) en praktische (vrijwel alleen informatie uit de praktijk) cursus is bestemd voor iedereen die IP-camerasystemen projecteert en installeert. 

CCTV Projecteringsdeskundige

Na de 4-daagse cursus CCTV Projecteringsdeskundige kunt zelfstandig een CCTV-systeem installeren en ontwerpen. U krijgt onder meer theoretische en praktische kennis over licht, camera’s, camerasystemen, videobewerking, techniek en voorschriften.