Verder in technisch vakmanschap
ISO 9001

Incompany trainingen Kenteq: op het lijf geschreven van uw onderneming

incompany bij Kenteq

Opleiden en trainen dient binnen elke onderneming een voortdurend aandachtspunt te zijn. Ontwikkelingen gaan snel: op maatschappelijk -, economisch - en technologisch gebied. Personeel moet daarvoor goed uitgerust zijn, in staat zijn tijdig en adequaat te reageren op veranderingen en kansen binnen en buiten het bedrijf waarvoor hij werkt. Onder personeel, binnen afdelingen, is er behoefte aan persoonlijke ontwikkeling of het vergroten van kennis. Aan u als verantwoordelijke om tegemoet te komen aan deze wensen en personeel te blijven boeien en te binden aan uw organisatie.

Het kan ook zijn dat binnen uw organisatie processen veranderen, bedrijfsdoelstellingen zijn bijgesteld of zijn veranderd. Voor u het moment uw personeel de kans te bieden mee te groeien en zich professioneel en persoonlijk verder te ontwikkelen door een training te volgen. En als dit kan in de vorm van een incompany cursus, kiest u voor een vorm die veel voordelen biedt.

De voordelen

Paul Jansen, senior accountmanager bij Kenteq, spreekt dagelijks met directie en/of leidinggevenden van bedrijven waar behoefte is aan incompany cursussen. “Aan een incompany traject zitten veel voordelen. De training is flexibel, doeltreffend en ook mooi meegenomen, voordeliger per deelnemer”, zo legt Paul uit.

Om deze voordelen inzichtelijk te maken:

  1. Een training wordt helemaal op maat gemaakt doordat deelnemers van te voren onderwerpen aandragen. Ook het peilen van problemen en moeilijkheden horen hierbij. Met al deze informatie stemt de trainer de cursusinhoud precies af op de behoeften.
  2. U kunt zelf de lestijden bepalen. Plan data die u het beste uitkomen qua werkaanbod. Dit kan ook ’s avonds zijn. Avondtrainingen hebben als voordeel dat het flink wat verleturen onder het personeel bespaart. Dit scheelt weer kosten.
  3. Er ontstaat geen tijdverlies aan reistijden. De cursus wordt ter plaatse aangeboden, dit levert flink tijdwinst op.
  4. Deelnemers blijven in hun vertrouwde omgeving. Op hun eigen werkplek of in een vergaderruimte binnen het bedrijf dat een ontspannen sfeer ten goede komt. Geen stress door files en iedereen op tijd op één plek aanwezig.
  5. Door in groepsverband te trainen ontstaat er een onderlinge betrokkenheid wat de motivatie kan vergroten. Men doet het samen, kan elkaar helpen en eventueel aanvullen. Een positieve bijdrage aan het beter functioneren van een afdeling of organisatie.
  6. De deelnemers van een incompany cursus bevinden zich in één keer op hetzelfde kennisniveau. Ze kunnen na afloop kennis uitwisselen of verifiëren en elkaar ondersteunen. Een mogelijkheid om vaardigheden en kennis binnen een groep medewerkers te laten groeien.

Zo opgesomd lijkt een incompany cursus het ei van Columbus. Volgens Paul gaat daar wel een beetje werk aan vooraf en vraagt het zeker iets van de leidinggevende. “Het is van groot belang dat de werkgever een training tijdig introduceert bij de medewerkers. Hij of zij moet dit met hen bespreken, hen inlichten en hen uitnodigen aan te geven wat ze nodig hebben om hun werk beter te kunnen doen. Dit betekent dat de werkgever het personeel moet betrekken bij de cursusinhoud. Dat is een actieve rol waar tijd in gaat zitten en waar ik graag bij assisteer,” licht Paul toe.

Hoe verloopt de voorbereiding van een incompany cursus?

Heeft een organisatie eenmaal besloten tot een incompany cursus en samen met Kenteq in grove lijnen de inhoud bepaald, inventariseert Paul onder de deelnemers wat ze graag willen leren –binnen het kader van de cursus -, waar ze tegenaan lopen en welke problemen ze ondervinden in hun dagelijkse werkzaamheden. Ook het aandragen van praktijkcases is heel wenselijk. Dit voortraject, waar leerbehoeftes worden geformuleerd, is essentieel. Het is de basis waarvan na afloop de resultaten zichtbaar worden. Hoe beter op maat en hoe preciezer afgestemd op de praktijk van de deelnemers, hoe groter de kans dat de training echte verbeteringen binnen het bedrijf of de afdeling voortbrengt. Zowel werkgever als deelnemers moeten tijdens en na de training het gevoel hebben dat het hen iets heeft opgeleverd en dat ze met het geleerde kunnen groeien als persoon, als afdeling of als onderneming.

Boeien en binden zijn blijvertjes

Steeds meer bedrijven zijn zich ervan bewust dat ze moeten inzetten op het ontwikkelen van de talenten van hun medewerkers. Loopbaanontwikkeling klinkt niet alleen sexy, maar het is ook een manier om personeel het gevoel te geven dat een werkgever ze waardeert en in ze wil investeren. Uw onderneming is gebaat bij goed opgeleid personeel dat zich prettig voelt binnen de cultuur van uw organisatie en zich voortdurend kan ontwikkelen. Tevreden personeel blijft. Boeien en binden dus. Of anders geformuleerd: ook met scholing vergroot u de flexibele inzetbaarheid van waardevolle medewerkers, in goede- en slechte economische tijden.

In principe kunnen alle door Kenteq aangeboden cursussen als incompany training worden afgenomen. Paul Jansen wil speciaal de cursus MBV (Monteur Beveiligingsinstallaties) bij u onder de aandacht brengen: deze cursus wordt gegeven met een mobiel practicum. Alle noodzakelijke praktijkmateriaal en opstellingen worden door de trainer naar uw onderneming meegenomen en ter plaatse door hem opgebouwd. Deze praktische methode is in Nederland uniek voor dit type cursussen.

Investeren in goed getrainde en gemotiveerde medewerkers?

Maak een afspraak met uw accountmanageren en bespreek met hem de mogelijkheden van een incompany traject:

Zuid NL: Paul Jansen, 06-12 96 22 75, paul.jansen@kenteq.nl 
Noord NL: Wiet Nanninga, 06 - 25 09 28 11, wiet.nanninga@kenteq.nl