Verder in technisch vakmanschap
ISO 9001

Hoe blijft u aantrekkelijk voor uw personeel?

7 tips van Kenteq voor behoud personeel

Jongeren kiezen steeds minder voor het vak van installatiemonteur. Hierdoor is er een tekort aan talent en geschoold personeel. Tegelijkertijd trekt de markt weer aan en is er volop werk. Belangrijker dan ooit is het om (goed) personeel aan te trekken en te behouden. Waarop moet u letten als ondernemer?

We geven 7 tips hoe u zich kunt onderscheiden van andere werkgevers in de installatiebranche en aantrekkelijk blijft voor personeel.

1. Goede arbeidsvoorwaarden

Het verbaast niemand dat goede arbeidsvoorwaarden allesbepalend zijn of een medewerker graag bij een bedrijf werkt of niet. Werkgevers die goed voor hun medewerkers zorgen, hebben over het algemeen minder last van verloop en personeelsgebrek dan werkgevers die minder waarderen. Een marktconform salaris én aansprekende secundaire arbeidsvoorwaarden zijn sleutelwoorden dus.

Let echter op: niet elke werknemer wil dezelfde arbeidsvoorwaarden. De een wil liever een beter salaris, de ander is meer op zoek naar flexibele werktijden. Als u in staat bent maatwerk te bieden, bindt u medewerkers makkelijker aan uw organisatie.

2. Goede werksfeer

De werksfeer blijkt een tweede belangrijk punt voor werknemers. Binding van mensen ontstaat als werkgevers hun best doen om het hun medewerkers naar de zin te maken. U kunt de werksfeer op verschillende manieren verhogen: wees open en benaderbaar als werkgever. Geef uw mensen voldoende waardering en geef hen het vertrouwen dat ze als professionals hun werk kunnen uitvoeren. Leg hierbij de lat hoog zodat ze uitgedaagd worden om doelen te halen, maar houdt wel een te hoge werkdruk in de gaten. Dit alles maakt het mogelijk om gemotiveerde mensen aan uw organisatie te verbinden.

3. Samenwerking en respect

Mensen zijn groepsdieren en doen graag dingen samen. Werkgevers die zorgen voor een goede onderlinge samenwerking tussen medewerkers en een respectvolle omgang onderling, hebben minder moeite om mensen aan zich te binden dan werkgevers die hier geen oog voor hebben. Goed onderling contact zorgt óók voor een betere werksfeer (tip 2). Acceptatie van en begrip voor elkaars gedrag nemen toe als mensen elkaar beter leren kennen. Zorg dus dat uw medewerkers elkaar beter leren kennen. U voorkomt zo niet alleen onderlinge frustraties, maar zorgt ook dat iedereen zich kan richten op de gezamenlijke doelen.

4. Vragen, niet verkopen!

Wilt u uw mensen echt boeien en aan uw bedrijf binden? Vraag dan wat zij willen in hun werk. Wat zij prettig vinden en wat niet. Uit onderzoek blijk dat werkgevers die een verkooppraatje houden waarom uw onderneming zo’n fijne werkplek is, juist het tegenovergestelde effect bereiken. Medewerkers willen zelf uitmaken of ze het ergens fijn vinden of niet! Ondernemers doen er dus goed aan om regelmatig de volgende twee vragen te stellen aan hun medewerkers:
1. Wat maakt het dat je bij deze organisatie wilt blijven werken?
2. Wat is een factor voor je om de organisatie te verlaten?

5. Ambassadeur van uw bedrijf

Uw medewerkers zijn de beste ambassadeurs die uw bedrijf zich kan wensen. Als zij positief zijn over u als werkgever, dan weet de buitenwereld dat. Stimuleer de bevlogenheid of betrokkenheid van uw medewerkers bij hun werk. Bijvoorbeeld door coaching en begeleiding voor hun loopbaan. Stimuleer hen om op social media te delen hoe hun werk heeft bijgedragen aan een mooie oplossing voor uw opdrachtgevers. Het is niet alleen gratis reclame voor uw bedrijf, het gevoel van trots stimuleert hen tevens om zich te blijven inzetten voor nog meer goede oplossingen. En momenten van trots om te delen.

6. Mensen binden kost tijd

Het opbouwen van een prettige werkrelatie kost tijd. Wilt u goed personeel aan u binden, neem dan de tijd voor hen. Oordeel bijvoorbeeld niet te snel. Niet elke werknemer is hetzelfde. Belangrijk is het om te weten dat vrijwel iedereen uiteindelijk verbinding zoekt. Investeer dus in de ontwikkeling van uw mensen op de lange termijn.

Geef hen bovendien de mogelijkheid zich verder te ontwikkelen of specialiseren in hun vakgebied, bijvoorbeeld met een vakopleiding. Medewerkers die duurzamer inzetbaar zijn, zijn vitaler, productiever en gemotiveerder. Zij voegen meer en langer waarde toe aan uw organisatie. Precies wat u nodig heeft om gekwalificeerd personeel zo lang mogelijk aan uw organisatie te binden.

Wilt u weten welke opleidingsmogelijkheden er zijn voor uw medewerkers? Neem dan eens een kijkje in de lijst van onze praktijkgerichte technische (maatwerk) cursussen.

7. Blijven boeien vereist een blijvende inspanning

De band tussen een werkgever en een werknemer is soms net als een goed huwelijk: neem niets voor vanzelfsprekend aan. Het is niet vanzelfsprekend dat iemand jaar in jaar uit hetzelfde werk of dezelfde werkplek leuk blijft vinden. Zorg dus dat u zelf ook interessant blijft. Investeer blijvend in uw onderneming; Ga mee met ontwikkelingen en toon uw eigen betrokkenheid bij uw vakgebied. Zo blijven uw werknemers ook geboeid om voor uw interessante onderneming te blijven werken.

Kennispartner

Wilt na het lezen van dit artikel in contact komen met een echte kennispartner voor uw organisatie. Eentje die het kennisniveau in uw organisatie kan verhogen? Neem dan gerust contact op met Kenteq. We kunnen u op verschillende manieren bijstaan.

Bel 088 – 444 99 00 of mail naar serviceteam@kenteq.nl