Verder in technisch vakmanschap
ISO 9001

Het lichtzwaard: Star Wars in de klas!

Opdracht Kenteq: Maak je eigen lichtzwaard!

Daagt u uw leerlingen uit met een bijzonder werkstuk? Kenteq heeft ter gelegenheid van 10 jaar Techniekstad namelijk een geweldige opdracht ontwikkeld: het lichtzwaard zoals dat bekend is uit de Star Wars-films! Leuk om in te plannen in de laatste weken van het schooljaar, maar ook fijn om te hebben als straks de nieuwe Star Wars-film in de bioscopen komt.

Alleen of samen

Het werkstuk is een combinatie van verspanende bewerkingen, eventueel 3D-ontwerpen & -printen, en- in verband met de assemblage - een paar soldeerverbindingen. Dit werkstuk kan zowel individueel als in groepsverband gemaakt worden. U kunt de vaktechnische vaardigheden desgewenst dus combineren met samenwerken.

De opdracht is volledig uitgewerkt. Aan u de keuze: laat u de opdracht volgens de tekening maken of geeft u de leerlingen een extra uitdaging door ze een aantal onderdelen zelf te laten ontwerpen?

Prijs voor mooiste ontwerp

Met de elektronicaset van Kenteq werkt het lichtzwaard natuurlijk echt! Kortom: laat uw leerlingen de onderdelen maken en assembleren en laat hun de beam starten!

En daarmee houdt het niet op: laat uw leerlingen een foto van hun ontwerpen – al dan niet in hun stoerste pose – plaatsen in onze Hall-of-Fame op Facebook. Stuur ons een e-mailbericht met (een link naar) de foto’s als bijlage of plaats een bericht met afbeelding op Twitter met hashtag #kenteqlichtzwaard. In beide gevallen zorgen wij voor de plaatsing in de Facebook-galerij. Het hele intergalactisch universum geniet dan mee van hun technische vaardigheden en het eindproduct! Op 30 juni belonen we de drie mooiste ontwerpen met een leuke prijs.

Gratis downloaden

De opdracht met de werktekeningen kunt u gratis downloaden. Daartoe vult u dit formulier in en vervolgens ontvangt u van ons een link naar het te downloaden document. De elektronicaset kost € 16,50 (exclusief verzendkosten). Daar is nog een transparante PVC-buis bij nodig. Indien gewenst, kunt u deze ook bij Kenteq bestellen voor € 3,50 (exclusief verzendkosten). Batterijen en normartikelen zijn niet bijgevoegd in het pakket.

Elektronicaset

U vindt de elektronicaset en de PVC-buis in de leermiddelenshop van Kenteq. In het zoekvenster rechtsboven vult u daartoe de zoektermen elektronicaset resp. PVC-buis in.

De respectievelijke artikelnummers en -omschrijvingen zijn:

EX0094 - Werkstuk 'Lichtzwaard' - Transparante buis

EX0095 - Werkstuk 'Lichtzwaard'- elektronicaset

 

De opdracht is uitvoerbaar voor studenten binnen de opleidingen: Verspanen, Werktuigbouw, Mechatronica.