Verder in technisch vakmanschap
ISO 9001

Afscheid Henk Grotenhuis als algemeen directeur van Kenteq

Op 31 december 2015 heeft Henk Grotenhuis afscheid genomen van Kenteq als algemeen directeur in verband met het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd.

Vanaf 2007 was hij werkzaam bij Kenteq. Het afscheid komt op een tijdstip dat de wettelijke taken van Stichting Kenteq KBB (erkenningen, praktijkbegeleiding, arbeidsmarktonderzoek en het onderhouden en de ontwikkeling van de kwalificatiestructuur) zijn overgedragen aan stichting Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) en Kenteq met cursussen, trainingen en leermiddelen doorgaat.

Grotenhuis wordt voorlopig in de transitiefase die Kenteq momenteel doormaakt, opgevolgd door Ger Driessen als statutair directeur. De operationele leiding van de unit Leermiddelen en de unit Cursussen en Trainingen blijft bij respectievelijk Yvonne Morsink en Lars Schlaman. Driessen was directeur Financiën en Facilities bij Kenteq.

Kenteq bedient van oudsher klanten in de technische sectoren metaal, installatie- en elektrotechniek met praktijkgerichte (maatwerk)trainingen, praktijkgerichte, loopbaan-instrumenten voor leerlingen en werknemers en praktijkopleiderscursussen. Ook onderhoudsdiensten van instellingen en bedrijven en mechatronicabedrijven behoren tot de klanten. Andere klantgroepen zijn vmbo- en mbo-scholen, bedrijfsscholen en –opleidingen die voornamelijk leermiddelen afnemen.

Het bestuur van Stichting Kenteq bestaat uit vertegenwoordigers van het bedrijfsleven, scholen en vakbeweging. De not-for-profit-instelling garandeert scholen en branches dat ook content aanwezig blijft voor opleidingen met weinig leerlingen. Ook voor cursussen en trainingen van kleine doelgroepen blijven deze leermiddelen beschikbaar.