Verder in technisch vakmanschap
ISO 9001

"Praktische toepasbaarheid staat in mijn training voorop"

Martin Boers: extern deskundige bij Kenteq

"Veel productiemedewerkers in industriële bedrijven zijn verantwoordelijk voor het eerstelijnsonderhoud van machines. Zij hoeven hiervoor niet alle fijne kneepjes van aandrijvingen en lagers te kennen, maar moeten wel de basisprincipes beheersen. Bijvoorbeeld waarom bepaalde lagers en aandrijftechnieken gebruikt worden, welke belastingen overgebracht worden, wanneer een ketting versleten is en hoe je een ketting spant. En vooral: hoe je lagers en aandrijvingen onderhoud en wat er kan gebeuren als je dit niet goed doet.

Speciaal voor deze medewerkers zijn de Basistraining aandrijftechniek en de Basistraining lagertechniek van Kenteq ontwikkeld. In de trainingen raken ze vertrouwd met de verschillende typen lagers en aandrijvingen, waardoor ze er beter mee kunnen omgaan. Met als resultaat beter onderhoud en beter functionerende machines.

In beide trainingen staat de praktijk voorop. Cursisten gaan zelf aan de slag met simulatiemodules. De trainingen duren beide een dag en sluiten perfect op elkaar aan.
We gaan uit van een standaardprogramma, maar kunnen de trainingen aanpassen aan de wensen van een bedrijf. Als een bedrijf bijvoorbeeld veel machines heeft met een bepaald type lager of aandrijving, gaan we daar dieper op in."

Martin Boers, opleidingscoördinator en loopbaancoach bij IJssel Technologie in Zwolle en docent aandrijftechniek en lagertechniek bij Kenteq