Verder in technisch vakmanschap
ISO 9001

Een cursus op maat is erg efficiƫnt

Referentie Vakbekwaamheid gastechniek

"Ik wil me graag onderscheiden van de beunhazen. Een klant waardeert het immers als je met hem meedenkt en ook duidelijk uit kunt leggen waaróm je iets doet. Het is goud waard als een klant merkt dat je weet waar je het over hebt.

De reguliere cursus Vakbekwaamheid Gastechniek van Kenteq duurt 21 dagen. Dat is niet praktisch voor mij, als drukke zzp'er. Daarom heeft Kenteq een programma op maat gemaakt met privélessen. De docent kwam steeds bij me thuis. Met beamer, waardoor hij zijn vaste presentaties kon geven. Tussendoor zorgde ik voor wat te eten.

Zo'n maatwerkcursus is wat duurder, maar daar staat tegenover dat je veel minder dagen geen inkomsten hebt. Dus per saldo is het misschien wel goedkoper. Het is ook efficiënt: als je iets snapt kun je snel verder, en als je iets níet snapt kan de docent dat meteen uitleggen.

Veel zelfdiscipline

Bij zo’n individueel traject moet je wel in staat zijn om je veel zelf eigen te maken. Je moet zelfstandig kunnen werken en de nodige discipline hebben. Zeker in het begin was het best zwaar om de grote hoeveelheid informatie te verstouwen, met een hele werkdag in de benen. En in het weekend heb ik vaak zitten zweten op het huiswerk. Dan dacht ik wel eens: waar ben ik aan begonnen. Zonder motivatie, zelfdiscipline én coaching van de docent was er niet veel van terechtgekomen.

Ik denk er nu over om in de toekomst op deze manier nog een andere vakbekwaamheidscursus te volgen. Zeker omdat ik merk dat het diploma echt wat waard is."

Alexander von Kreyfelt, eigenaar AvK Installatietechniek, Leersum