Verder in technisch vakmanschap
ISO 9001

Je leert over verschillende praktijksituaties en verschillende merken

Praktisch meten van combiketels bij Kenteq

"Ik had eigenlijk twee redenen om de cursus Praktischmeten aan combiketels van Kenteq te gaan volgen.

In de eerste plaats verandert de technologie rondom cv-ketels snel en wil ik mijn kennis up-to-date houden.

Daarnaast wil ik mezelf ontwikkelen en steeds beter worden in mijn vak. Brouwers Installaties en Dakwerken is een vrij klein bedrijf, waardoor ik veel verschillende werkzaamheden uitvoer. De ene dag graaf ik in een riool, de andere dag plaats ik een cv-ketel of voer ik onderhoud uit. Dat wil ik allemaal goed doen. Ik vind het bovendien niet voldoende áls iets werkt; ik wil ook weten hóe het werkt.

Verwachting uitgekomen

De verwachtingen die ik vooraf had, zijn helemaal uitgekomen. Op de cursuslocatie in Apeldoorn waren veel praktijksituaties nagebootst. Zowel van geisers, combiketels als rookgasafvoer. We hebben ook gewerkt met verschillende materialen en merken.

De docent was een zeer ervaren vakman, die zo'n 99% van alle vragen kon beantwoorden. Hij nam hier ook ruim de tijd voor. Ook als een vraag niet direct te maken had met de inhoud van de cursus. Hij besteedde gelukkig ook veel aandacht aan waaróm een storing ontstaat, wat de oorzaken kunnen zijn.

Het enige minpuntje vond ik dat ik vanuit Zuid-Limburg steeds zo'n anderhalf uur moest reizen, omdat de cursus alleen in Amsterdam en Apeldoorn wordt gegeven. Dat is best lang."

Brouwers kiest Kenteq

Caspar Kessels is monteur bij Brouwers Installaties en Dakwerken in St. Geertruid