Verder in technisch vakmanschap
ISO 9001

"MBV theorie is meteen toepasbaar in praktijk"

Referentie MBV theorie

Lonneke Westerik: "Onze monteurs hebben meestal voldoende praktijkervaring. Opgedaan in een vorige baan of geleerd van collega's. Vaak ontbreekt echter kennis over theoretische achtergronden: weten waaróm je iets op een bepaalde manier doet. Daarom willen we dat medewerkers voor wie dit van belang is, minimaal het theoretische deel van de cursus Monteur beveiligingsinstallaties van Kenteq volgen. Voor het praktijkgedeelte kunnen ze soms vrijstelling krijgen."

"Ik wilde ook graag de papieren hebben"

Mike Overduin: "Omdat ik vooral de laatste twee jaar veel met toegangscontrole bezig ben, wil ik hier graag ook de papieren voor hebben. Dat is belangrijk voor nu, maar ook voor als ik misschien nog eens ergens anders ga werken. Daarom heb ik zowel het theorie- als het praktijkdeel van de cursus gevolgd. Van beide onderdelen heb ik veel geleerd. Hoewel het niet altijd makkelijk was om na een hele avond cursus de volgende dag weer om zeven uur op het werk te zijn."

Waarom Kenteq?

Lonneke Westerik: "We kiezen voor Kenteq omdat hun lesstof altijd up to date is. Als er iets verandert, wordt dat meteen aangepast. Daarnaast is Kenteq prijstechnisch gunstiger dan de concurrentie."

Mike Overduin: "In het theoriedeel heb ik vooral veel geleerd over regelgeving. Over wat wel en niet mag, en waaróm je iets doet. Ik kan dat nu overal toepassen en ook aan klanten uitleggen. Ik zie nu ook veel eerder als iets niet goed aangelegd is, en kan het dan ook zelf herstellen."

Lonneke Westerik: "Vrijwel alle medewerkers die de cursus gevolg hebben, geven achteraf aan dat het geen verspilde moeite was. Dat ze er écht wat aan hebben in hun dagelijks werk. Negen van de tien slaagt ook de eerste keer voor het examen. Dat geeft aan dat ze gemotiveerd zijn om te leren."

Mike Overduin: "De docent legde alles duidelijk uit. Bij belangrijke onderwerpen benadrukte hij ook dat we goed op moesten letten. Omdat het zeker op het examen aan de orde zou komen."

Lonneke Westerik en Mike Overduin zijn respectievelijk HR-medewerker en servicemonteur Maintenance bij Croonwolter&dros in De Meern en Rotterdam.