Verder in technisch vakmanschap
ISO 9001

Het belang van legionellapreventie volgens Pranger-Rosier Installaties

Referentie legionellapreventie

Pranger-Rosier Installaties houdt zich dagelijks bezig met werkzaamheden op het gebied van drinkwaterinstallaties, zowel in aanleg, renovatie als in onderhoud. Up-to-date zijn van de laatste ontwikkelingen is een must. Onlangs hebben 80 medewerkers een incompanytraining van Kenteq gevolgd omtrent legionellapreventie en drinkwaterinstallaties.

Toegevoegde waarde

Marten Jan Post licht toe:

“Als vooraanstaand installatiebedrijf wil Pranger-Rosier Installaties een toegevoegde waarde zijn en de kwaliteit bieden die van ons verwacht mag worden. We willen onze medewerkers bewust maken van de risico’s wanneer een drinkwaterinstallatie niet goed ontworpen, aangelegd of onderhouden wordt. Een goede drinkwaterinstallatie voorkomt problemen en beperkt daarmee ook de faalkosten.
De training die we zochten moest dus theoretisch maar ook praktisch goed onderbouwd zijn, zodat we onze werknemers in beide facetten een goede training konden bieden.”

Verwachtingen managen

“Voorafgaand aan de training hebben we onze verwachtingen al in vogelvlucht doorgenomen met trainer Peter Berends en dus wisten we wat er komen ging.
De training is aan vier groepen medewerkers gegeven, elke groep was een mix van monteurs, ontwerpers, projectleiders, servicetechnici, onderhoudsmonteurs en werkvoorbereiders. We hoopten hiermee een interactie te bewerkstelligen tussen functiegroepen.”

De beste oplossing

“Missie geslaagd! Tijdens en met name na de trainingen zien we de discussies ontstaan over hoe bepaalde praktijksituaties het beste aangepakt kunnen worden. Onbekend maakt onbemind, waardoor in het verleden nog wel eens voor de gemakkelijkste oplossing werd gekozen. Nu is men meer bewust van de risico’s en kiest men altijd de beste oplossing!”