Verder in technisch vakmanschap
ISO 9001

Deelnemers hebben ervaren dat praktijkopleider een uitdagende functie is

Hyster-Yale doet incompanycursus Praktijkopleider van Kenteq

"Eind 2015 zijn we gestart met een interne bbl-opleiding mechatronica voor een aantal van onze assembleurs (monteurs). Docenten van ROC Gilde uit Roermond geven hen één dag per week les in ons bedrijf. De overige vier dagen worden de assembleurs op de werkvloer begeleid door onze eigen praktijkopleiders. Zij hebben incompany de Kenteq-cursus Praktijkopleider Praktijkleren gevolgd.

Tijdens die cursus was er natuurlijk aandacht voor 'weetjes', zoals wetgeving. Maar de nadruk lag op het leren begeleiden, zoals goed contact houden met een leerling en duidelijk instrueren. De docente schonk specifiek aandacht aan goede afstemming tussen de zeven praktijkopleiders. Het is immers belangrijk dat leerlingen niet alleen zo zuiver mogelijk beoordeeld worden, maar dat alle praktijkopleiders dit ook op dezelfde manier doen.

Ik merk dat de praktijkopleiders hun rol erg serieus nemen. Ze houden niet alleen de vinger aan de pols bij de leerlingen, maar ook bij mij. Ze hebben duidelijk ervaren dat ze een belangrijke en uitdagende functie hebben."

Klaas Peters, training & development officer Hyster-Yale, Nijmegen