Verder in technisch vakmanschap
ISO 9001
AANMELDEN

Arduino heeft elektronica en mechatronica breder toegankelijk gemaakt. Daar gaan we natuurlijk niet aan voorbij op de komende MEI-Dag. In samenwerking met Uitgeverij Brinkman presenteren we op de MEI-Dag daarom een nieuwe editie van het boek Leren programmeren, meten en sturen met de Arduino. En er ligt materiaal klaar, zodat u zelf kunt ervaren wat u er in de les mee kunt. Nog een reden om naar de MEI-Dag te komen!

Arduino

Op 3 november aanstaande is het zover! Kenteq nodigt u van harte uit voor de inmiddels derde docentenbijeenkomst voor mbo-docenten metaal-, elektro- en installatietechniek! Het belooft weer een inspirerende en interactieve middag te worden, met sprekers en workshops  die u zullen prikkelen en enthousiasmeren. Bovendien geven we u een en ander mee naar huis waarmee u de volgende dag direct aan de slag kunt én waarmee u uw studenten zonder twijfel gaat inspireren!

Download de programma-brochure en dan heeft u alle informatie overzichtelijk bij de hand. Een aantal onderwerpen lichten we er hierna nog even uit voor u!

HET PROGRAMMA MET ALLE SESSIES

Jongens bij de les houden? Het kan als je maar weet hoe!

door Karin van Brussel en Henno Oldenbeuving

Hoe pak je lessen of begeleiding aan als je vooral jongens onder je hoede hebt? Hebben jongens eigenlijk een andere benadering nodig dan meisjes? En hoe speel je als docent dan het beste in op het verschil tussen jongens en meisjes? Karin van Brussel en Henno Oldenbeuving besloten te achterhalen waar de schoen wringt. Bij de technische opleidingen van Deltion, waar ruim 90% van de studenten jongen is, gingen ze in gesprek met leraren en studenten. Gedurende drie jaar inventariseerden ze de behoeften en eigenschappen van mannelijke studenten en slaagden erin leerstijlen en leerbehoeften van jongens in kaart te krijgen. Zo brachten Van Brussel en Oldenbeuving in kaart welke manier van benaderen en welke manier van lesgeven jongens kan helpen beter te presteren.

En wat ze tegenkwamen en vonden, delen ze vanmiddag met u!

Betrokken leerlingen - Fred Kruidenberg

Hoe kunnen jongeren zich identificeren met techniek? - Marijn van Dongen

Een jongensachtige aanpak - Karin van Brussel & Henno Oldenbeuving

De goede les - Fred Kruidenberg

Welke drijfveren hebben jongeren? - Marijn van Dongen

De keuzedelen van morgen - Rob van der Ploeg

De keuzedelen van morgen - Rob van der Ploeg

Meisjes in de techniek - Lia Bleijenberg

Opleidingsplan op maat in Techniekstad - Frank van Olden

HET VOLLEDIGE PROGRAMMA

We ontvangen u in een prachtig monumentaal pand met een rijke technische historie: de Lichttoren in Eindhoven. De uitstekend bereikbare Lichttoren was in 1921 één van de eerste grote productievestingen van Philips en ademt nog steeds dit technische verleden.

U vindt de Lichttoren op de locatie: Lichttoren 32, 5611 BJ Eindhoven.

 

Met openbaar vervoer en met de auto is de Lichttoren uitstekend bereikbaar:

Met openbaar vervoer / te voet vanaf het station

Igluu Eindhoven is maar 3 minuten lopen vanaf Eindhoven CS. Neem op het station de uitgang ‘Centrum’ en loop naar rechts in de richting van de Bijenkorf. Steek de Vestdijk over en loop voor de Bijenkorf langs, over het 18 Septemberplein naar de kruising van de Mathildelaan en de Emmasingel. Steek de kruising over en u staat recht voor het Lichttoren-gebouw. De hoofdingang van Igluu bevindt zich 100 meter naar rechts, op nummer 32.

Met de auto

Igluu is goed bereikbaar met de auto. Gebruik hiervoor in uw navigatiesysteem het adres Emmasingel 12, Eindhoven U gaat dan via de Emmasingel naar P1 Parking Witte Dame. U maakt vervolgens gebruik van de entrée aan het Lichtplein, de achterzijde van de Lichttoren (Lichttoren 28). Bij de balie van Igluu krijgt u een uitrijkaart van ons.

AANMELDEN