Verder in technisch vakmanschap
ISO 9001
×

Cursusinformatie

Het Bouwbesluit bepaalt dat een door de overheid geëiste brand­meldinstallatie (BMI) en ontruimingsalarminstallatie (OAI) moet worden onderhouden volgens de NEN 2654 deel 1 en deel 2. In die normen is vastgesteld da­t de beheerder moet beschikken over de noodzakelijk vakbekwaamheid in het beheer van die installatie(s).

De cursus Beheerder brand­meld- en ontruimingsinstallatie, kortweg beheerder BMI/OAI, leidt op voor die noodzakelijke vakbe­kwaamheid.

Deze cursus wordt in samenwerking met BVO georganiseerd.

Duur
2 dagen
Cursusprijs
€ 400,-
Examen
inclusief
Subsidie
Subsidie mogelijk
Opleidingsniveau
mbo 1
Waardepapier
Diploma
Klik op de voor een overzicht van de cursusdagen.
Startdatum Tijdstip Locatie  

Na het behalen van het diploma Beheerder BMI/O­AI bent u bevoegd de brandmeldinstallatie en/of ontruimingsalarminstallatie zelfstandig te beheren met behulp van het logboek. De bediening, de periodieke controle en het preventief onderhoud worden volgens de richtlijnen van NEN 2654 deel 1 en NEN 2654 deel 2 uitgevoerd.

Voor wie?
De cursus Beheerder brandmeldinstallaties & ontruimingsalarminstallaties is bedoeld voor (onderhouds-)medewerkers van bedrijven en instellingen die belast zijn met het beheren van de brandmeldinstallaties en/of de ontruimingsalarminstallatie.

Deze cursus kan ook worden gevolgd door onderhoudsdeskundigen die de controletaken van de beheerder bij de klant uitvoeren.

Vooropleiding
Voor het volgen van deze cursus is geen specifieke vooropleiding vereist.

Tijdens de opleiding Beheerder BMI/OAI worden naast de grondbeginselen van brand en brandveiligheid de volgende onderwerpen behandeld:

 • wettelijke kader rondom de BMI/OAI
 • normering rondom de BMI/OAI
 • begrippen en termen, de ‘vaktaal’
 • invullen van het logboek
 • opbouw van de installaties
 • taken, werkzaamheden en verantwoordelijkheden van een beheerder
 • projectopdracht met de eigen installatie(s)
 • examentraining

Als huiswerkopdracht, tussen de twee lesdagen, dient aan de hand van een vragenlijst de eigen installatie beschreven te worden. Dit rapport wordt tijdens de 2e lesdag gepresenteerd en beoordeeld. Zodoende gaat u naar huis met een volledig beoordeelde beschrijving van uw installatie.

Deze opleiding wordt inclusief examen aangeboden. Het examen van Beheerder brandmeld- en ontruimingsalarminstallaties bestaat uit een theoretisch gedeelte met meerkeuzevragen en een projectopdracht. Bij voldoende resultaat voor beide onderdelen ontvangt u het Diploma Beheerder Brandmeld- en Ontruimingsalarminstallatie. 

Na het behalen van het diploma Beheerder BMI/O­AI bij (Brand-)Veiligheid & Opleidingen bent u bevoegd de brandmeldinstallatie en/of ontruimingsalarminstallatie zelfstandig te beheren met behulp van het logboek. De bediening, de periodieke controle en het preventief onderhoud worden volgens de richtlijnen van NEN 2654 deel 1 en NEN 2654 deel 2 uitgevoerd.

Duur
2 dagen
Cursusprijs
€ 400,-
Examen
inclusief
Subsidie
Subsidie mogelijk
Opleidingsniveau
mbo 1
Waardepapier
Diploma

Dus waarom nu bij Kenteq?

 • Geen inschrijfgeld
 • Branche-erkende waardepapieren
 • Vakspecialistische docenten
 • Cursuslocaties in heel Nederland
 • Praktijkgerichte (maatwerk) cursussen